fbpx

Points Of You

Points Of You

Nézőpont váltás felsőfokon

Élményszerű kreatív fejlesztő eszközök – nézőpont váltás felsőfokon

“Nem lehet megoldani a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, mint amivel csináltuk őket”

Albert Einstein

Vagyis új nézőpontra van szükségünk ahhoz, hogy megoldjuk őket. Ehhez nyújt igencsak hatékony segítséget a Points Of You™ coaching eszköz. Amilyen színes a világ, ahányféle hópehely keletkezik, egy-egy dolognak ugyanolyan sokféle igazsága létezik. Ahhoz, hogy igazán megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a bennünk zajló folyamatokat, szükségünk van arra, hogy képesek legyünk több nézőpontból is megvizsgálni azokat. Ez nem mindig egyszerű, hiszen ha részesei vagyunk egy helyzetnek, hajlamosak lehetünk arra, hogy csak a saját nézőpontunkból, az eddig berögzült szokások, és hitrendszerek alapján reagáljunk.

A Points Of You™ fotóterápiás eszköz segítségével könnyedén, kifejezetten játékos formában képesek lehetünk arra, hogy számtalan nézőpontot felfedezve megértsük és megoldjuk az életünkben keletkezett elakadásunkat.

A gondosan, tudatosan összeválogatott fotók, valamint szavak és kérdések egyszerre tornáztatják meg kreatív jobb agyféltekénket és a logikusan gondolkodó, realista bal agyféltekénket. Azzal, hogy a két agyféltekét egyszerre stimuláljuk, egyszerűen kiiktatjuk az agy védekező mechanizmusait, és új kapcsolódásokat idézünk elő. Ezzel a módszerrel új megvilágításba kerülnek a minket foglalkoztató problémák, helyzetek, új nézőpontokat láthatunk meg és ezáltal új megoldási lehetőségeket érezhetünk magunkénak.

Az eszköz bármilyen témában sikeresen alkalmazható akár egyéni konzultációkon, akár csoportos foglalkozásokon.

Csapatépítő tréningek, workshopok alkalmával is sikeresen használható eszköz, hiszen a játékos forma szórakoztató, ugyanakkor a módszer hatékony fejlesztést biztosít a résztvevőknek.

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot”

Martin Luther King