fbpx

Business coaching

A folyamatos fejlődés, a tudatosság egyre magasabb szintre emelése, az önreflexió ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a vállalkozó a kihívásoknak maximálisan megfeleljen. Már nem elég, hogy egy-egy technikai megoldást – mint az értékesítés, marketing, tárgyalástechnika, stb. – elsajátítsunk. A vállalkozó személyiségének intenzív és mélyreható fejlesztése, például egy business coaching folyamat során, a kulcs a sikeres és hatékony vezetésnek.

Az újonnan tanult technikai képesség gyakran csak ideig-óráig működik. Ennek hátterében olyan blokkok állhatnak, amelyek miatt a tanult képességekkel a vállalkozó nem tud tudat alatt azonosulni, nem tudja azokat zsigeri szinten magáévá tenni. Ezeknek a blokkoknak a feloldása olyan gyökeres, hatékony és tartós változásokat generál, amely messze túlmutat egy-egy vezetői képesség megtanulásán.

A business coaching pont azt kínálja, amire egy vállalkozónak szüksége lehet ahhoz, hogy önmagát a lehető legmagasabb szintre emelve sikerre vigye vállalkozását.

Hiszen a vállalkozásod pont csak annyira tud fejlődni, amennyire Te fejlődsz. Ha Te nem teszed, akkor a vállalkozásod sem fog.

“Egyetlen rosszabb dolog van annál, mint elkezdeni valamit és belebukni…nem kezdeni el semmit!”

Seth Godin

“Senki nem veheti el tőlünk a képességeinket és mindenkinek van olyan területe, ahol még tud fejlődni”

Warren Buffett

Hogyan dolgozunk együtt?

Az business coaching során feltérképezzük azokat a területeket, amelyek támogatásra, fejlesztésre, vagy csak új nézőpontokra szorulnak.

Gyors haladás!

Számomra a hatékonyság, vagyis a gyors és mélyreható változás nagyon fontos. Ahogy Számodra az, hogy minél előbb magad mögött hagyd a korlátaidat és a vállalkozásodból ki tudd hozni a legtöbbet. Az időpontegyeztetéskor már arra foglak kérni, hogy írj nekem magadról, a kihívásaidról, a témádról. Ez mindkettőnknek segítséget jelent: azzal, hogy leírod, már Önmagadat is fókuszba hozod, átgondolásra, konkretizálásra készteted. Másrészt én is kapok egy képet Rólad előzetesen, amivel nagyban meggyorsíthatjuk a folyamatot.

A folyamat

A témádtól, problémád mélységétől, komplexitásától függ, hogy hány alkalom szükséges ahhoz, hogy komfortosan érezd magad a helyzetedben, és magabiztosan megálld a helyed a feladataidban. Gyakran már egy alkalom is hozhat olyan új nézőpontot, felismerést, amely gyökereiben megváltoztatja a hozzáállásod, de előfordulhat, hogy 3-5 alkalom is szükséges, hogy a fejlődésed valóban mélyreható legyen. Általánosságban elmondható, hogy 5 alkalom optimális és elegendő a tartós és hatékony változáshoz.

A konzultációk között számíthatsz feladatokra is, elgondolkodtató kérdéssorokra, amely azt szolgálja, hogy két konzultáció között is fókuszban tudj maradni, és még mélyebb aspektusaiban feltárhasd saját működésed.

A leglényegesebb azonban az, hogy elkötelezett légy a változás, a fejlődés iránt, hogy képes legyél nyitottan, kíváncsian rálépni arra az útra, amely a sikerhez vezet.

Távolság nem akadály

A konzultációk történhetnek online és személyesen is – ez utóbbira Veszprémben van lehetőség.

Árak

  • A 60 perces konzultáció 25.000 Ft
  • 5 alkalom egyösszegű kifizetése esetén 115.000 Ft
  • Az egyéni konzultáción résztvevők 15% kedvezményben részesülnek az online tréningek és a személyes workshopok árából.

Milyen témákban tudlak támogatni?

Önbizalom, önbecsülés

A vállalkozói lét gyakran kényszeríti bele az embert számára idegen, diszkomfortos helyzetekbe. A kapaszkodók nélküli létállapotban hajlamosak vagyunk alulértékelni önmagunkat, miközben mindent elkövetünk azért, hogy magabiztosnak tűnjünk. A kettő közti feszültség viszont hosszútávon rendkívüli károkat okoz, nemcsak a vállalkozásunkban, de a magánéletben és az egészségünkben egyaránt.

Ki vagyok én a vállalkozásomban?

Vállalkozásod alfája és omegája Te magad vagy. Ahhoz, hogy a vállalkozásod igazán jól működjön, hogy igazán összhangban legyen Veled, előbb önmagadat kell megismerned, felfedezned – a valódi, legbelsőbb céljaidat, miértjeidet, a saját működésedet, blokkjaidat, elvárásaidat. Ha ezekkel tisztába kerülsz, már sokkal egyenesebb és tisztább az út előtted.

Marketing

Sokszor érzed úgy, hogy nem boldogulsz a marketinggel, túl nagy elvárásoknak kell megfelelned, nem értesz hozzá és egyre jobban feszít a nyomás, hogy muszáj vele megbirkóznod. Amíg nem tudsz vele összebarátkozni, addig az ellenérzéseid miatt több energiádat emészti fel, mint amennyi hasznot hoz. Szerencsére ezen is változtathatunk és képes lehetsz arra, hogy a marketingedet úgy működtesd, ahogy számodra a legjobb.

Önmegvalósítás

Teljesen természetes, hogy szeretnénk egyre többet és többet kihozni magunkból, megmutatni önmagunknak és a világnak, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek. Vállalkozásunk növekedése olyan feladatok elé állíthat minket, amelyek komoly kihívást jelentenek. A megváltozott helyzetek, az új lehetőségek néha olyan benyomást kelthetnek, amelyben úgy érezzük, elérkeztünk teljesítőképességünk határához.

Idő

Rohanó világban élünk, az érzés, hogy folyton lemaradunk valamiről, hogy idő hiányában nem tudjuk megvalósítani terveinket, hogy állandóan rohanni kell az egyik “legnépszerűbb” téma (nemcsak) a vezetők körében. Rengeteg időgazdálkodási technika létezik, amelyek használata néha csak ideig-óráig működőképes. Az időhöz való viszonyulásunk, az idő érzékelésünk viszont nem technika függő.

Elakadás

Van az úgy, hogy a fától nem látjuk az erdőt, vagy nem tudjuk merre van az előre. És van, amikor már nemcsak nyakig ülünk abban a bizonyosban, de már az orrunk sem látszik ki. Munkánkban, munkahelyünkön, vállalkozásunkban minden egyes nappal egyre nagyobb árat fizethetünk azért, ha nem találjuk meg az utunkat.

Egyensúly

Vezetőknek, vállalkozóknak a 8 órás munkanap gyakran ismeretlen fogalom. A munka és magánélet közti egyensúly, vagy inkább harmónia megteremtése, fenntartása talán az egyik legnagyobb kihívás. Az energia, az idő, a gondolatok, a fókusz beosztása, váltogatása különböző életterületeink között nem is olyan egyszerű feladat.

Kapcsolatok

Akár beosztottak, alkalmazottak, akár vezető kollégákkal, vagy partnerekkel való kapcsolódásaink alapjaiban határozzák meg munkavégzésünket. hatékonyságunkat, sőt, munkánk, munkahelyünk iránti elhivatottságunkat, lojalitásunkat, ugyanúgy, ahogy azokét is, akikkel mi kapcsolatban állunk.

Motiváció

Előfordul, hogy szem elől tévesztjük a valódi céljainkat, megkérdőjelezzük vállalkozásunk létjogosultságát, vagy egyszerűen csak túl sok kihívással kellett szembe néznünk, és elveszítettük a lendületünket. Egy vállalkozó életében a motiválatlanságnak súlyos ára van, így érdemes mielőbb visszatalálnunk és újraindítanunk belső hajtóerőnket.

Pénzügyek, bőség

Berögződött törvényszerűség, hogy sok munkával sok pénzt lehet keresni. Viszont a sok munka rengeteg időt és energiát igényel, amit a családunktól, önmagunktól vesszük el. Manapság viszont az értékek egyre inkább újraíródnak, így a törvényszerűségek is: hogyan tudunk kevesebb munkával legalább ugyanannyi pénzt teremteni, mint korábban sok munkával?

Ha úgy érzed, még nem jött el az idő a közös munkára, de szeretnél többet látni abból, hogyan is dolgozom, kérlek, csatlakozz a Magabiztos vállalkozók Facebook csoportjához, ahol egy igazán inspiráló közösség vár.

Hírlevelemre pedig mindenképp iratkozz fel, hiszen rendszeresen jelentkezem olyan információval, hírekkel, lehetőségekkel, amelyek Téged is érdekelhetnek.